Vara själv

Jag har varit sjukskriven hela den här veckan. Förmodligen influensa. Huvudvärk, ont i kroppen, och fullständigt kraftlös.
Det är speciellt att tillbringa alla dygnets timmar bara med sig själv. Ypperligt tillfälle att reflektera över både det ena och det andra.
Jag har sett på, och lyssnat till en massa dokumentärer (ja, jag är lite nörd när det gäller dokumentärer), bland annat den fantastiska "The biggest little farm", som fått den svenska lite missvisande titeln "Våran lilla bondgård".
En film om Molly och John som när en dröm att skapa ett blomstrande ekologiskt jordbruk i Kalifornien. Magiska naturbilder, och ett hoppfullt inlägg i en annars rätt dystopisk framtidsdebatt.
Se den! 
 
https://www.svtplay.se/video/25356591/varan-lilla-bondgard
 
På P1 Tendens finns en rad kortdokumentärer av Mia Blomgren, en av mina favoriter.
 
Mia Blomgren
 
Hon har gjort så många fina reportage och dokumentärer och har en alldeles säregen intervjuteknik. De senaste reportagen är från ett dokumentärprojekt om  Lidköping, hennes barndomsstad. Hon kallar dem "Lischöping Stories". Nära, varma nerslag i vanligheten.
 
https://sverigesradio.se/avsnitt/1429901
 
Idag tog jag en första försiktig promenad i Tallunden. Hade verkligen längtat efter frisk luft och sol. Det blev inte så många steg, men det var uppfriskande och skönt. Gick förbi den fina lekplasen, där det bland annat finns en liten slänggunga. Där gungade en liten tjej runt runt medan hennes förmodade mamma stod en bit ifrån helt upptagen av sin mobil. Det var en sån trist bild! Ödsligt på nåt sätt. Mamman som är där, men inte närvarande. Finns tyvärr massor av såna bilder idag. Jävla mobiler...
 
Nu har jag nästan stickat klart mina sockor också! Stickandet har blivit en mediativ sysselsättning och är alldeles lagom energikrävande när en är sjuk. Jag är löjligt lycklig över de här sockorna och planerar redan nästa projekt!
 
 
 Det är natt nu. Jag har vänt litegrann på dygnet. Stormen dånar igen. Blåst har alltid stört mig, men det är gott att sitta här inne i värmen och höra den bara på avstånd. Läser Edith Södergrans samlade dikter, en bok som funnits med mig sen tidiga tonåren. Jag säger godnatt med några fina diktrader ur "En önskan"

Av hela vår soliga värld
önskar jag blott en trädgårdssoffa där en katt solar sig...
Där skulle jag sitta
med ett brev i barmen,
ett enda litet brev.
Så ser min dröm ut...