Landa mjukt

  Jag har hittat tillbaka till "min" sanddyn mellan Sandviken och Sysne.
Nyss dök jag i vågorna ( som nu dånar i fonden), och nu har jag hällt upp en kopp starkt kaffe ur den lilla termosen.
Frågan är om en kan ha det bättre än så här en julidag som denna?
I vattnet blir jag åtta år igen, lekfullheten vaknar och fiskgenen som säkert följt med oss i miljontals år gläds och hoppar inuti.
I vattnet är jag riktigt lycklig!
 
  Nu flyter tankarna långsamt och behagligt i vindlingarna. De bulliga sommarmolnen, som lojt glider förbi framför mina kisande ögon blir en sällsam filmföreställning. Som öar på himmelshavet. Och skepnader. En katt med öppet gap, jagandes en råtta med väldigt lång svans. En ande just utsläppt ur en vacker formad flaska.
En pojke i profil med lågt sittande öron. Pinocchio också. Med lång, jättelång näsa.
 
Ser du draken?
 
  Alldeles för sällan ligger jag såhär och njuter av molnföreställningen.
Inser att jag är rätt dålig på återhämtning...
Oftast går det i hundraåttio och tankarna springer snabbt och handlar mest om planering av sånt som ligger en bit fram.
 
  Dagarna jag får i Norrlanda med omnejd känns därför som en gudaskänk. Här kan jag äntligen landa mjukt.
Jag vaknar tidigt efter nätter av skön och djup sömn. Jag kränger på mig baddräkten, hoppar in i den gamla Skodan och styr de dammiga kilometerna till Hammars. Bryggan ligger som en vit krok ut i vattnet. Havet ropar välkommen! Doppet, det tidiga morgondoppet är som en injektion av liv rakt in i blodet.
En bit bort på stranden, belåtna och morgontrötta, ligger en flock ungdjur. De lyfter huvudena och blänger nyfiket på mig. Jag blänger tillbaks och hälsar godmorgon.  Det är en så fin bild med de unga korna alldeles i vattenbrynet!
 
  Om du ännu inte hittat till Norrlanda finns här mycket att se och göra trots att socknen är liten till antalet invånare: Big Pink med fantastiskt glas , Restaurang Rot, Liste gård (jättegott kaffe och pajer i harmonisk miljö), Norrlanda fornstuga, Barbro Sandells tygtryckeri, Hammars strand, Liste ängar, Trullhalsar med mera...
Och kyrkan är värd ett besök! Här finns bl a unika väggmålningar och en mycket speciell portal.
Välkommen!